Laminaat is laminaat…toch?!

Voor een leek is iedere laminaat vloer hetzelfde. Lekker goedkoop, makkelijk zelf te leggen en toch een vloer die een aantal jaren meegaat..

Wat vaak aan de verpakking niet te zien is is het type clicksysteem dat de laminaat vloer heeft.
U zult ze de kost moeten geven…Men koopt een goedkope laminaat vloer waarvan verwacht wordt dat deze makkelijk te leggen is en een aantal jaren (zonder klachten) meegaat. Vervolgens is men dagen lang bezig met het leggen van bijvoorbeeld een bovenverdieping, terwijl dit met een goed clicksysteem en de juiste ondervloer waarschijnlijk beperkt had kunnen worden tot 1 á 2 dagen.

Ook een vaak gehoorde klacht is de opstaande kopse kanten bij een laminaat vloer…In de meeste gevallen is de klant niet goed voorgelicht over de te gebruiken ondervloer, zit er geen v-groef in de planken of is de laminaat vloer te strak gelegd.

 

Wat zijn nou de verschillen in clicksystemen van een laminaat vloer?
(Het betreft de meest gebruikte clicksystemen bij vloerencentrale er zijn er nog veel meer!)

 

 

Uniclic systeem 

Het Uniclic systeem is misschien wel het meest gebruikte systeem bij laminaat vloeren.
De laminaat vloer kan op 2 manieren gelegd worden.

  1. Zowel lange zijde als kopse kant van de plank wordt d.m.v. kiep-kantel in elkaar geklikt.
  2. Men kiep-kantelt eerst de kopse kanten van de planken in elkaar en slaat hierna de lange zijde van de laminaat vloer in elkaar met behulp van het aanslagblok.

 

Twin clic systeem

Het twin clic systeem werkt in principe hetzelfde als het uniclic systeem, alleen is het clicksysteem wat anders als je goed kijkt. Dit systeem kan NIET in elkaar geslagen worden met een aanslagblok. Wel kan men op de kopse kanten het clicksysteem afsnijden en dan de planken aan elkaar lijmen.

 

1 click 2 go systeem

Het 1 click 2 go systeem werkt erg eenvoudig! De lange zijde van de laminaat plank word in elkaar gekanteld, de kopse kant klikt (top-down) in de voorgaande plank.

G5 systeem

Het G5 systeem, ook wel express click systeem genoemd, werkt in principe hetzelfde als het 1 click 2 go systeem. De lange zijdes worden in elkaar gekanteld en de kopse kanten klikken (top-down) in de voorgaande plank. U bespaart met dit clicksysteem bijna 50% tijd!!
Laat u het hele jaar door ons inspireren!
volg ons

lees ook een van de andere blogs

Woon- en vloerentrends najaar 2023

Met de koele bries van de herfst en de naderende winter is het de perfecte tijd om de nieuwste woon- en vloeren trends…

Lees meer

Raambekleding voor (kunststof) draai/kiep ramen

Ontdek in deze blogpost meer over de verschillende raambekleding opties voor (kunststof) draai/kiep ramen. Bij VloerenCentrale helpen we je graag met de juiste…

Lees meer

De perfecte combinatie: Verschillende vloeren en traditionele vloerverwarming

Bij het creëren van een gezellige en comfortabele leefruimte speelt de keuze van vloerbedekking een belangrijke rol. Ontdek in deze blogpost de perfecte…

Lees meer