Vloer beschermen tegen vuil vocht en krassen

Van uw nieuwe houten vloer, parket, laminaat of pvc-vloer wilt u natuurlijk zo lang mogelijk genieten. Periodiek onderhoud en goede vloerbescherming zijn belangrijk. Ze verlengen de levensduur van uw vloer. Vloerbescherming wordt nog wel eens vergeten. Of er wordt verkeerde bescherming gebruikt, die niet geschikt is voor de vloer waarop deze wordt toegepast. In deze blog van VloerenCentrale geven we tips voor het beschermen van uw vloer.

Schoonloopzone: borstelmat en droogloopmat
Ongemerkt blijven vuil en vocht onder uw schoenen zitten. Zand en steentjes kunnen diepe krassen in de vloer maken. De werking van zand is vergelijkbaar met schuurpapier. Na een regenbui wordt water en viezigheid mee naar binnen gelopen. Vlekken en kringen kunnen dan ontstaan. Met een schoonloopzone – een borstelmat buiten en schoonloopmat binnen – houdt u vuil en vocht buiten de deur.

 

 

Schoonloopmatten van Coral Classic
VloerenCentrale raadt de schoonloopmatten van Coral Classic aan. Deze nemen vocht op als geen ander. Uit onderzoek blijft dat er na de eerste twee stappen op de Coral classic al bijna 50% van het vocht is opgenomen. Speciale schraapgarens zorgen ervoor dat schoenen worden schoongeveegd zonder dat iemand effectief zijn voeten veegt.


Beschermdoppen en -vilt
In de praktijk blijkt dat onder veel stoelen slechte of verkeerde beschermdoppen onder de poten zitten. Ook bij dure designstoelen! Onze tip is om bij harde vloeren zachte beschermdoppen te gebruiken en bij een zachte vloer harde vloerbescherming. Vaak wordt gedacht dat het plakken van viltglijders onder de stoelpoten voldoende is. Vilt volstaat bij meubelstukken die stilstaan en niet bewegen. Bij stoelen is dat een ander verhaal, zeker als er zand op de grond ligt. Het zand blijft aan de viltjes plakken, waardoor de vloer nog vele malen erger bekrast wordt.

 

Scratch No More: geen krassen meer op de vloer
Als beste bescherming tegen krassen, adviseren wij de producten van Scratch no More. Deze zijn bij VloerenCentrale verkrijgbaar. Scratch no More heeft complete vloerbeschermingssystemen voor vrijwel alle soorten meubels ontwikkeld. Voor stoelen en andere meubels met glijders, poten (holle, houten en kunststof poten) en zwenkwielen. De vloerbeschermingssystemen zijn ontwikkeld vanuit jarenlange ervaring met vloerbescherming. Ze bestaan uit een basisdeel en beschermvoetje. Het basisdeel bevestigt u eenmalig en blijft behouden. De beschermvoetjes zijn gemakkelijk te monteren op het basisdeel en vervangbaar. Ook zijn de voetjes goed te reinigen met een stofzuiger en natte doek.

Bureaumat
Een bureaumat – mat onder uw bureaustoel met zwenkwielen – is ook een goede bescherming van uw vloer. Zorg ervoor dat er goed gestofzuigd wordt onder de mat (zand en vuil maken krassen) en er geen vocht van bijvoorbeeld dweilwater achterblijft.
 

 

Laat u het hele jaar door ons inspireren!
volg ons

lees ook een van de andere blogs

Ontdek het verschil tussen een visgraat- en walvisgraatvloer

Visgraatvloeren zijn tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van veel interieurs. Wie zou er nu niet zo'n prachtige patroonvloer in huis willen hebben? Deze vloeren…

Lees meer

Woon- en vloerentrends najaar 2023

Met de koele bries van de herfst en de naderende winter is het de perfecte tijd om de nieuwste woon- en vloeren trends…

Lees meer

Raambekleding voor (kunststof) draai/kiep ramen

Ontdek in deze blogpost meer over de verschillende raambekleding opties voor (kunststof) draai/kiep ramen. Bij VloerenCentrale helpen we je graag met de juiste…

Lees meer