Ontdek het verschil tussen een visgraat- en walvisgraatvloer

Visgraatvloeren zijn tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van veel interieurs. Wie zou er nu niet zo’n prachtige patroonvloer in huis willen hebben? Deze vloeren komen uitstekend tot hun recht in zowel klassieke als moderne interieurs.

Als je echter op zoek bent naar iets anders dan het traditionele visgraatpatroon, overweeg dan eens een walvisgraatvloer. Deze vloeren worden vaak beschouwd als de “grote broer” van de visgraatvloeren. Met hun brede en lange planken creëren ze een wat rustiger effect dan de traditionele visgraatvloeren, die meestal een formaat hebben van ongeveer 60×15 cm. Dit is dan ook meteen het grootste verschil tussen beide patroonvloeren.

In dit artikel zullen we het verschil tussen visgraat en walvisgraat verder uitlichten.

Verschil tussen visgraat en walvisgraat

Visgraatvloeren zijn een geliefde klassieker, bekend om hun tijdloze elegantie en veelzijdigheid. Afgeleid van de ingewikkelde schikking van rechthoekige planken in een V-vormig patroon, hebben visgraatvloeren eeuwenlang interieurs gesierd, terug te voeren tot hun oorsprong in de oude Romeinse architectuur.

 

Een van de kenmerkende eigenschappen van visgraatvloeren is hun vermogen om visuele interesse en diepte aan elke kamer toe te voegen. Het in elkaar grijpende patroon creëert een gevoel van beweging en dynamiek, waardoor het een ideale keuze is voor zowel traditionele als moderne ruimtes. Of het nu gemaakt is van rijke houtsoorten, strakke keramische tegels of PVC/vinyl, visgraatvloeren stralen verfijning en elegantie uit.

 

Bovendien kan de diagonale schikking van de planken een kamer visueel verlengen, waardoor deze groter en ruimer lijkt.

De afmetingen van onze PVC visgraat vloeren variëren van ±60x15cm tot ±75×12,5cm

Hoe verschilt walvisgraat ten opzichte van visgraat?

In tegenstelling tot de enorme populariteit van visgraatvloeren is een walvisgraatvloer nog een niche, maar intrigerende keuze voor wie iets anders zoekt. Geïnspireerd door de gracieuze kromming van walvisbeen, kenmerkt dit onconventionele patroon zich door de grote planken die een rustiger effect creëren in de  ruimte dan een traditionele visgraatvloer doet.

 

Hoewel niet zo vaak gezien als visgraat, biedt een walvisgraat vloer een unieke mogelijkheid om een ruimte te doordrenken met karakter en individualiteit. Of het nu is gemaakt van PVC,hout of zelfs tegels, de grote lijnen van walvisgraat vloeren creëren een opvallend middelpunt dat de aandacht trekt.

 

De afmeting van onze walvisgraatvloeren is ± 90x15cm

De Keuze is Aan Jou

Uiteindelijk komt de beslissing tussen visgraat- en walvisgraatvloeren neer op persoonlijke voorkeur, esthetische visie en de specifieke eisen van je ruimte. Terwijl visgraat tijdloze verfijning en wijdverbreide aantrekkingskracht uitstraalt, biedt walvisbeen een boeiend alternatief voor wie nét even wat anders wil.

Persoonlijk interieur- en vloeradvies en eigen legservice

Wil je advies over je interieur, de juiste vloer en raamdecoratie? Bezoek dan onze showroom aan de Takkebijsters 70 in Breda en laat je adviseren door onze specialisten. Zij weten alles van de huidige vloerentrends, woonstijlen en de voor- en nadelen van de verschillende vloeren. Daarnaast kun je een beroep doen op onze ervaren stoffeerders voor het leggen van de vloer, wij hebben een eigen legservice.

Laat u het hele jaar door ons inspireren!
volg ons

lees ook een van de andere blogs

Ontdek de verschillende plooisoorten voor gordijnen

Ontdek in deze blogpost meer over de verschillende plooisoorten voor gordijnen  

Lees meer

Woon- en vloerentrends najaar 2023

Met de koele bries van de herfst en de naderende winter is het de perfecte tijd om de nieuwste woon- en vloeren trends…

Lees meer

Raambekleding voor (kunststof) draai/kiep ramen

Ontdek in deze blogpost meer over de verschillende raambekleding opties voor (kunststof) draai/kiep ramen. Bij VloerenCentrale helpen we je graag met de juiste…

Lees meer