Tapijttegels en tapijt geven elke ruimte sfeer en warmte

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer die niet te duur is? En ijzersterk, warm en sfeervol is? Kies dan voor tapijttegels. Tapijttegels zijn de perfecte oplossing als je een praktische en duurzame vloer zoekt. Ga naar de webshop van TapijtTegelDiscount voor de grootste collectie en voorraad tapijttegels van Nederland (125.000 m2). En profiteer van superscherp geprijsde tapijttegels in allerlei soorten, maten en kleuren!

Of ga je voor een cosy en zacht tapijt (vloerbedekking) in een toffe kleur? Voor de slaapkamer, speelzolder of woonkamer. Bezoek onze showroom voor het mooiste tapijt. Tapijt en tapijttegels lijken qua materiaal op elkaar. Het grootste verschil tussen deze twee vloeren is: tapijttegels zijn losse tegels en tapijt bestaat uit één stuk van 400 of 500cm dat zo veel mogelijk naadloos wordt geplaatst.

 

Tapijttegels zijn sterk, praktisch en voordelig

Op zoek naar een goedkope vloer? Die ook tegen een stootje kan? Tapijttegels zijn slijtvast en voordelig, vergeleken met de kosten van laminaat, pvc of parket. Daarnaast zijn ze gemakkelijk zelf te plaatsen. Waardoor je legkosten bespaart. Tapijttegels hebben het gemak van kleine tegels en de warmte en zachtheid van tapijt. Ze kunnen vaak direct op een harde ondergrond gelegd worden. Een ondervloer is dan niet nodig. TapijtTegelDiscount biedt al (nieuwe) voordelige tapijttegels aan vanaf € 0,50 per stuk!

 

Volop variatie in kleur, afmeting, dessin en afmeting

TapijtTegelDiscount levert tapijttegels in verschillende afmetingen: 50×50, 100×100, 25×100 en 50×100. Hiermee kun je lekker variëren en spelen met vormen. Alles kan en mag!

 

tapijttegels kantoorruimte

Leg toffe legpatronen met tapijttegels

De mogelijkheden met tapijttegels van TapijtTegelDiscount zijn eindeloos. Zoek je tapijttegels die zacht en warm aanvoelen? Kies dan voor bouclé, frisé of hoogpolige tapijttegels. Of vind je het belangrijk dat ze praktisch en extra slijtvast zijn? Dan zijn laagpolige tapijttegels van naaldvilt een aanrader. Of mix hoog- en laagpolige tapijttegels door elkaar. Er is volop keuze in sfeer, kleur, structuur, dessin en legpatroon. Een rustige uitstraling in een effen kleur. Een hip dessin. Boogie Woogie stijl (retro). Of een tof zelfbedacht legpatroon. Je kunt zelfs een kleed van tapijttegels maken met TacTiles of Flexfitters (tapijttegel stickers).

 

Tapijttegels leggen: eenvoudig en weinig snijafval

De structuur en het comfort van tapijt en tapijttegels zijn ongeveer hetzelfde. Het grote voordeel van tapijttegels is dat ze eenvoudig te leggen zijn. Omdat ze uit kleine vlakken bestaan. Je hoeft ook maar weinig te snijden, waardoor je amper snijverlies hebt. Met een stanleymes en dubbelzijdige tape of TacTiles kun je al aan de slag! Bij het leggen van tapijt komt meer precisie kijken. Vooral als de vloer ongelijk is of de ruimte veel hoeken heeft. Dan kun je beter een beroep doen op de vakkundige stoffeerders van VloerenCentrale.

 

Onderhoudsvriendelijk

Tapijttegels vragen weinig onderhoud en zijn goed schoon te houden. Regelmatig stofzuigen is voldoende. Wel adviseren we om een goede schoonloopmat bij de deur te leggen. Zodat vuil en vocht niet mee naar binnen worden gelopen. Is er toch een vlek op één van de tegels gekomen? Deze kun je voorzichtig weg deppen (niet wrijven) met een vochtige doek.

 

Tegels zijn te vervangen bij vlekken of beschadigingen

Heb je wijn of inkt gemorst op de tapijttegels? En krijg je de vlekken er niet meer uit? Of is één van de tegels beschadigd? In handomdraai vervang je de betreffende tapijttegel.

 

Duurzaam, verhuis- en recyclebaar

Tapijttegels zijn duurzaam en sterk. Dit komt door de dichtheid van de stof. Er worden niet gemakkelijk sporen in gelopen. Ze gaan jaren mee. Ga je verhuizen of wil je de tapijttegels liever in een andere ruimte leggen? De tegels zijn eenvoudig te verplaatsen en her te gebruiken. Dat is ideaal voor kantoortuinen, flexplekken en tijdelijke ruimtes. Een ander groot voordeel is dat niet de hele ruimte leeggehaald hoeft te worden als de tapijttegels gelegd worden.

 

Geluiddempend: betere akoestiek  

De akoestiek is belangrijk in je huis of kantoor. Goede akoestische vloeren dragen bij aan een rustige omgeving zonder een storende nagalm. Tapijttegels en tapijt zijn de vloeren bij uitstek die de akoestiek verbeteren. Ze hebben een zacht, flexibel oppervlak waarop het geluid niet weerkaatst, maar juist geabsorbeerd wordt.

 

Luchtzuiverend en allergievriendelijk

Wist je dat tapijttegels luchtzuiverend en allergievriendelijk zijn? Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat tapijttegels een luchtzuiverende werking hebben. Ze houden fijnstof vast en voorkomen hiermee een constante circulatie en allergieën. Neem eens een kijkje op de site van Modulyss Pure Air100. Zij leggen duidelijk uit wat fijnstof is en wat tapijttegels meer (en beter) doen dan harde vloerbedekking.

Laat u het hele jaar door ons inspireren!
volg ons

lees ook een van de andere blogs

Parket en vloerverwarming: Een bewezen succesvolle combinatie!

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en wil je ontdekken welke mogelijkheden er zijn in combinatie met vloerverwarming? De meeste parketvloeren…

Lees meer

Voor- en nadelen van een PVC vloer

Overweeg je een nieuwe vloer aan te schaffen? PVC (polyvinylchloride) vloeren zijn het onderzoeken waard! Ontdek hun voordelen en overweeg enkele belangrijke punten.…

Lees meer

Ontdek de verschillende plooisoorten voor gordijnen

Ontdek in deze blogpost meer over de verschillende plooisoorten voor gordijnen  

Lees meer