Parket en vloerverwarming: Een bewezen succesvolle combinatie!

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en wil je ontdekken welke mogelijkheden er zijn in combinatie met vloerverwarming? De meeste parketvloeren gaan uitstekend samen met vloerverwarming, vloerkoeling, en zelfs warmteterugwinningssystemen. In onze nieuwste blog vind je uitgebreide informatie over de talloze opties, samen met tips en advies voor jarenlang genot. Uiteraard kunnen onze specialisten je advies op maat geven, afgestemd op jouw specifieke situatie.

Nooit meer koude voeten…
Parket en vloerverwarming vormen een geslaagde combinatie

Steeds vaker wordt een parketvloer gelegd op vloerverwarming. Dit is begrijpelijk, want een parketvloer is niet alleen mooi, maar ook duurzaam en comfortabel. Parketvloeren hebben een warmteweerstand (Rc-waarde) lager dan 0,13 [m²K/W]. Hout is een natuurproduct. Geen enkele houten vloer is hetzelfde; elk stukje hout heeft zijn eigen kenmerken. De houtsoort, oppervlaktebewerking, afwerking en legmethode zorgen ervoor dat elke houten vloer uniek is. Juist deze unieke uitstraling geeft hout zoveel charme. Je parketvloer ontwikkelt steeds meer karakter door gebruik, waardoor het alleen maar mooier wordt.

 

Parket is duurzaam en mooi

Hout behoudt warmte langer dan andere materialen. Daarom kun je met vertrouwen kiezen voor een houten parketvloer in combinatie met vloerverwarming. Als je kiest voor een parketvloer waarvan het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen, maak je ook nog eens een milieuvriendelijke keuze. Zo breng je geen schadelijke stoffen in huis.

 

Altijd warm en comfortabel in huis!

Veel houtsoorten zijn geschikt voor parket en vloerverwarming, meer dan je wellicht denkt.

Iedere houtsoort heeft zijn eigen uitstraling en karakter. Door veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid zal hout reageren. De houtsoorten die het minst reageren op deze veranderingen, de meest stabiele houtsoorten, zijn het meest geschikt voor vloerverwarming.

Gelukkig is de eiken parketvloer zeer populair in Nederland, omdat deze houtsoort als ‘zeer geschikt’ wordt beschouwd. Wil je liever iets anders? Fraaie tropische houtsoorten zoals merbau, teak, afzelia en kambala geven veel kleur aan je vloer en gedragen zich behoorlijk stabiel onder de juiste omstandigheden. Minder stabiele houtsoorten, zoals maple, beuken, jatoba, robijn en essen, zijn minder geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming.

Elke houtsoort heeft, afhankelijk van de dikte, zijn eigen warmteweerstand. Hoe lager de warmteweerstand, hoe sneller de opwarmtijd.

 

 

Houd er rekening mee dat parket in combinatie met vloerverwarming extra aandacht vereist tijdens de installatie. Laat daarom jouw parketvloer alleen leggen door een ervaren en deskundige parketteur. Als je kiest voor een vloerenspecialist met het juiste vignet, weet je zeker dat je goed advies krijgt, zowel voor, tijdens als na de aankoop.

 

 

Laat u het hele jaar door ons inspireren!
volg ons

lees ook een van de andere blogs

Voor- en nadelen van een PVC vloer

Overweeg je een nieuwe vloer aan te schaffen? PVC (polyvinylchloride) vloeren zijn het onderzoeken waard! Ontdek hun voordelen en overweeg enkele belangrijke punten.…

Lees meer

Ontdek de verschillende plooisoorten voor gordijnen

Ontdek in deze blogpost meer over de verschillende plooisoorten voor gordijnen  

Lees meer

Ontdek het verschil tussen een visgraat- en walvisgraatvloer

Visgraatvloeren zijn tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van veel interieurs. Wie zou er nu niet zo'n prachtige patroonvloer in huis willen hebben? Deze vloeren…

Lees meer