Linoleum is duurzaam, multifunctioneel en supertrendy!

Linoleum (product) of Marmoleum (merknaam) is terug van weggeweest! Deze milieuvriendelijke en multifunctionele vloerbedekking zie je allang niet meer alleen in ziekenhuizen en hygiënische ruimtes. Linoleum is de afgelopen jaren flink verbeterd, gemoderniseerd en aangepast op de laatste vloerwensen en -trends. Waardoor linoleum weer helemaal hip is! Marmoleum is antibacterieel en leverbaar in toffe kleuren, dessins en in banen, tegels of planken. De specialisten van VloerenCentrale vertellen in deze blog waarom Marmoleum een verantwoorde en trendy vloerkeuze is!

 

Natuurproduct: natuurlijke grondstoffen en CO2 neutraal

Marmoleum is een natuurproduct en één van de meest duurzame vloerbekleding. 97% van de grondstoffen van linoleum zijn natuurlijk. 72% kan hiervan hergebruikt worden en 43% is recyclebaar. Linoleum wordt gemaakt van eenvoudige, natuurlijke materialen: lijnzaadolie, kurk of houtmeel (afvalproduct van de houtindustrie), kalksteen, hars en jute. Wil je een vloer die 100% milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar is? Kies dan voor een stijlvolle en warme kurkvloer van VloerenCentrale!

Slijtvast, lange levensduur en hygiënisch

Linoleum is ijzersterk en gaat jaren mee. Deze vloerbedekking is geschikt voor intensief gebruik en zware meubelen. Omdat Marmoleum ook zeer hygiënisch is, wordt deze vloer vaak gelegd in zorginstellingen, scholen, sporthallen en andere openbare ruimtes. Ook op kantoor of bij jouw thuis is deze veelzijdige vloer een uitstekende keuze. Vooral als je lieve, maar ondernemende kinderen of huisdieren hebt. Vieze schoenen, natte poten, plakkende ranja op de vloer, racende auto’s en ander speelgoed. Geen zorgen! Linoleum kan tegen een stootje. En even een doekje erover en de linoleumvloer is weer schoon en stofvrij!

 

Antistatisch, antibacterieel en allergievriendelijk

Last van astma of andere allergieën?
Dan is marmoleum de ideale vloer voor op de slaapkamer en speelzolder. Deze vloer is antistatisch (trekt geen stof aan), antibacterieel en voelt warm en comfortabel aan. Bovendien kan linoleum met een beetje water gereinigd worden.

 

Volop keuze in kleur, dessin en vorm!

Linoleum had lang het imago ‘klinische ziekenhuisvloer’. Inmiddels heeft Marmoleum een metamorfose en upgrade gehad. Tegenwoordig is linoleum in allerlei hippe kleuren, warme (natuur)prints en verschillende maten en vormen leverbaar, zoals lange banen aan één stuk, planken en tegels. Varieer met verschillende kleuren en vormen en creëer helemaal je eigen vloer! Er is ook een click-variant van linoleum verkrijgbaar.

 

Verschil met een vinyl- en pvc-vloer

Marmoleum wordt wel eens verward met een vinyl- of pvc-vloer. Qua look en feel zijn er inderdaad gelijkenissen, maar er is een groot verschil. Linoleum is puur natuur, terwijl vinyl en pvc van synthetische materialen gemaakt zijn.

 

 

 

Laat u het hele jaar door ons inspireren!
volg ons

lees ook een van de andere blogs

Ontdek het verschil tussen een visgraat- en walvisgraatvloer

Visgraatvloeren zijn tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van veel interieurs. Wie zou er nu niet zo'n prachtige patroonvloer in huis willen hebben? Deze vloeren…

Lees meer

Woon- en vloerentrends najaar 2023

Met de koele bries van de herfst en de naderende winter is het de perfecte tijd om de nieuwste woon- en vloeren trends…

Lees meer

Raambekleding voor (kunststof) draai/kiep ramen

Ontdek in deze blogpost meer over de verschillende raambekleding opties voor (kunststof) draai/kiep ramen. Bij VloerenCentrale helpen we je graag met de juiste…

Lees meer