Kinderkamer inrichten

Het inrichten van de kinderkamer lijkt makkelijk, maar we willen allemaal een zo leuk en fijn mogelijk kamertje inrichten voor onze zoon of dochter. Je kunt het zo gek, duur en ‘perfect’ maken als je zelf wilt. Er is zoveel keuze. Alles is mooi, soms zie je door de bomen het bos niet meer. Het allerbelangrijkste is dat je een prettige en veilige plek creëert waar je kind kan slapen, spelen en zich terug kan trekken. In deze blog geven we je tips voor het inrichten van de kinderkamer.

 

Trends kinderkamer

Elke jaar zijn er andere trends. De kinderkamertrends die nog steeds actueel zijn: Scandinavisch (combinatie van natuurlijke materialen, zoals hout, wol en textiel en lichte houtsoorten, met wit, beige, pastel- en groentinten), jungle en tropical (veel groen, bladeren, oerwouddieren, zeeblauw ananassen en flamingo’s) en industrieel (robuust hout, metaal, donkerblauw, grijs en strakke lijnen en vlakken). Natuurlijk kun je lekker variëren en mixen met stijlen.

 

Maak het niet te druk

De kinderkamer wordt meestal gebruikt als slaapkamer. Het is daarom belangrijk dat de kamer niet te druk is qua kleuren, muurdecoratie, speelgoed en andere spullen, zijn allemaal prikkels. In de slaapkamer geldt: less is more. De kinderkamer moet een ruimte zijn waar je kind tot rust komt en uitgerust wakker wordt. En het is het eigen plekje van je kind in huis.

 

Lichte kleuren en voldoende daglicht

Houd een kleine kinderkamer zo licht en rustig mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor één wand met een felle kleur, kleurrijk behang of muurdecoratie en houd de andere wanden licht en rustig. Elke kleur heeft zijn eigen betekenis en zorgt voor een bepaalde sfeer en energie. Sommige combinaties van kleuren en dessins kunnen onrust en spanning veroorzaken, zeker als je kind daarvoor gevoelig is. Wit is altijd een goede basiskleur en kan gecombineerd worden met andere kleuren. Zorg ervoor dat de gordijnen, raamdecoratie en de kledingkast niet te veel daglicht wegnemen.

 

Verlichting en nachtlampje

Verlichting is belangrijk en zorgt voor sfeer. Kies als basis voor een plafond- of hanglamp. Let erop dat de lamp niet te fel is. Een aanrader is led-verlichting. Daarnaast kun je kiezen voor een extra wandlamp, lampje op het bureau en een nachtlampje. Veel kinderen zijn bang in het donker en dan is het fijn als er ’s nachts een klein lampje aan is.

 

Meubels kinderkamer en opbergruimte

Het belangrijkste meubelstuk in de kinderkamer is het bed. Je kunt eerst nog kiezen voor een juniorbed of al meteen voor een ‘groot’ eenpersoonsbed of een ruimtebesparende hoogslaper, waar nog een bureau onder past. Kinderbedden zijn er in allerlei vormen en maten, met en zonder opbergladen voor speelgoed, dekens en andere spullen.

Daarnaast is een kledingkast handig in de kinderkamer, zodat ze zelf in hun eigen kamer hun kleren kunnen uitkiezen. Kies een kast met zowel een hang- als leggedeelte. Tip: plak een grote passpiegel aan de binnenkant van de kastdeur; voor de kleine diva’s die zichzelf graag in hun zelf gekozen outfit van top tot teen willen bekijken!

Op een gegeven moment is het tijd voor een bureau in de slaapkamer, waar ze rustig kunnen kleuren, spelen en later hun huiswerk kunnen maken. Het bureau hoeft niet groot te zijn.

Voldoende opbergruimte is handig, bijvoorbeeld onder het bed, in de kast en in de vorm van opbergbakken en manden. Dat geeft rust en structuur in de slaapkamer.

 

Knus speel- of zithoekje

Als er een ruimte voor is, is een knus speel- of zithoekje fijn in de kinderkamer. Dat kan op verschillende manieren ingericht worden: met een lekkere fauteuil, een klein bankje of een comfortabel speelkleed met een tipitent. Een zacht vloerkleed met hippe kleuren in de speelhoek of naast het bed is sowieso een aanrader en echte eyecatcher in de kinderkamer. Warme voetjes én sfeer gegarandeerd! VloerenCentrale heeft een trendy collectie vloerkleden en karpetten.

 

Laat u het hele jaar door ons inspireren!
volg ons

lees ook een van de andere blogs

Waarom kiezen voor een laminaat vloer?

Als het gaat om vloeren, staan huiseigenaren vaak voor de keuze uit verschillende materialen, elk met zijn eigen voordelen en nadelen. Onder de…

Lees meer

Parket en vloerverwarming: Een bewezen succesvolle combinatie!

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en wil je ontdekken welke mogelijkheden er zijn in combinatie met vloerverwarming? De meeste parketvloeren…

Lees meer

Voor- en nadelen van een PVC vloer

Overweeg je een nieuwe vloer aan te schaffen? PVC (polyvinylchloride) vloeren zijn het onderzoeken waard! Ontdek hun voordelen en overweeg enkele belangrijke punten.…

Lees meer