Interieur- en vloerentrends 2022: kerstboom eruit en nieuwe vloer erin!

De feestdagen zijn achter de rug en een gloednieuw jaar is begonnen. Een mooi moment voor goede voornemens en een make-over van je interieur. Kunnen de muren een frisse tint gebruiken? Is de vloer aan vervanging toe? Of mist je huis nog karakter en gezelligheid? Een nieuwe vloer, een sfeervol tapijt, raamdecoratie in een hippe kleur en toffe accessoires fleuren je hele interieur op! En maken van jouw huis een knus én stijlvol thuis. Laat je inspireren door de woontrends en vloerentrends van VloerenCentrale.

 

Trendkleuren 2022: verstilling, luchtigheid, optimisme en natuur

De verfmerken Flexa en Histor hebben weer een kleur van het jaar uitgeroepen. Bright Skies is de Flexa-kleur van 2022. Deze zachte, vitaliserende lichtblauwtint geeft een gevoel van schone, frisse lucht en zuiverheid. Bright Skies staat symbool voor een nieuw begin en optimisme, waar we allemaal aan toe zijn. De kleur van Histor is Olive Sprig: een zachte grijsgroene kleur, die de natuur en aarde symboliseert. Beide kleuren brengen de natuur in huis. Deze tinten matchen goed met zowel zachte, neutrale als vrolijke felle kleuren.

 

Back to basics in interieurtrends

In 2022 staan trends wat minder centraal, we gaan back to basics. De focus ligt op veiligheid, rust, open verbinding tussen buiten en binnen en ruimte voor onze eigen persoonlijkheid. Het is tijd voor puurheid en een ander perspectief. Dit is terug te zien in de basis interieurtrends: neutrale kleuren, duurzaamheid en minimalisme, zonder opsmuk.

 

Multifunctionaliteit en rust in huis

We zijn nog nooit zoveel thuis geweest als de afgelopen tijd. Dit brengt andere wooneisen en -wensen met zich mee. Enerzijds moet ons huis multifunctioneler worden, voor wonen, sociale activiteiten, werken en zelfs sporten, en anderzijds is er een sterke behoefte aan rust en inspiratie. Een plek waar we kunnen ontladen, onthaasten, maar ook tot nieuwe (werk)inzichten komen.

Het hele huis wordt dus intensiever gebruikt. Vooral de vloer krijgt meer te verduren. Denk aan bureaustoelen, met en zonder wieltjes, die op en neer bewegen. In een werkruimte of kantoor aan huis raden we bijvoorbeeld parket en pvc af, vanwege krasgevoeligheid. De specialisten van VloerenCentrale adviseren je graag over alle mogelijkheden en welke vloer het beste bij jouw woon- en/of werksituatie past.

 

Open verbinding en eenheid

We zien al langer de trend van grote tuinkamers, om buiten en binnen met elkaar te verbinden. Dit jaar breiden we deze trend verder uit, door één grote open lichte ruimte te creëren zonder dichte muren. Privacy en knusse hoekjes kun je maken met flexibele afscheidingswanden van glas, bamboe of door transparante gordijnen te hangen.

 

 

 

 

Laat u het hele jaar door ons inspireren!
volg ons

lees ook een van de andere blogs

Parket en vloerverwarming: Een bewezen succesvolle combinatie!

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en wil je ontdekken welke mogelijkheden er zijn in combinatie met vloerverwarming? De meeste parketvloeren…

Lees meer

Voor- en nadelen van een PVC vloer

Overweeg je een nieuwe vloer aan te schaffen? PVC (polyvinylchloride) vloeren zijn het onderzoeken waard! Ontdek hun voordelen en overweeg enkele belangrijke punten.…

Lees meer

Ontdek de verschillende plooisoorten voor gordijnen

Ontdek in deze blogpost meer over de verschillende plooisoorten voor gordijnen  

Lees meer