Haal nog meer sfeer in huis met een sfeervol tapijt of karpet van VloerenCentrale

Mis je sfeer in huis? Wil je de uitstraling (en de vloer letterlijk) warmer maken? Verschillende ruimtes of meubels aan elkaar verbinden? Of de akoestiek verbeteren? Kies dan voor mooi trendy vloerkleed van VloerenCentrale. Wij bieden onder andere de collecties van de topmerken Desso, Interfloor en Hamat aan. Twijfel je nog over een tapijt? Laat je dan inspireren door onze blog en bezoek onze showroom!

 

Een tapijt kan altijd! 

Of je nu klassiek, supermodern, groot of klein woont, een karpet kan altijd. Je interieur moet niet alleen persoonlijk en knus zijn. Je wil er ook een matchende eenheid van maken. Waarin meubels en ruimtes op een fraaie manier aan elkaar verbonden zijn. Een vloerkleed is bij uitstek geschikt om bijvoorbeeld van de zithoek een sfeervolle eenheid te maken. In de slaapkamer van de kinderen een gezellige chillhoek te maken. Of juist als overgang in een grote ruimte van het ene naar het andere vertrek. Bovendien zorgt een tapijt voor een mooi contrast met je vloer. En het maakt de ruimte en de vloer behaaglijker. Je voeten blijven heerlijk warm, je kunt er lekker op gaan liggen of spelen met de kinderen. Hoe groter en hoogpoliger het kleed, hoe meer gevoel van comfort je creëert.

 

Desso& ex 7322-619

Kies een formaat, vorm, dessin en kleur karpet die past in je interieur

Vanzelfsprekend moet een vloerkleed qua formaat, vorm, dessin en kleur passen in de gewenste ruimte van je huis. Een te groot tapijt laat je woonkamer of slaapkamer kleiner lijken. Ook de kleur is natuurlijk belangrijk. Als je bepaalde kleuren of tinten in je inrichting hebt, dient de kleur van je karpet daarop perfect aan te sluiten. Het is soms een flinke zoektocht om de juiste kleur te vinden. En dan hebben we nog het dessin van het tapijt. Een te druk motief kan in een kleinere ruimte al snel te veel zijn. Of de stijl – vintage, retro, industrieel, etc. – van het vloerkleed matcht niet met de rest. Tot slot kun je ook nog met de vorm van het tapijt variëren. Een rechthoekig of vierkant karpet is vrij strak. Terwijl een ronder kleed zachter en vrouwelijker oogt en daardoor vaak beter past in een kinderkamer.

 

Kom langs in de showroom

Omdat het vinden van het juiste karpet nog niet zo makkelijk is, adviseren we je om altijd naar onze showroom te komen. Zodat je alle tapijten zelf kunt zien en voelen. Kleuren en texturen lijken op een beeldscherm altijd anders dan ze in werkelijkheid zijn. En wij kunnen je direct adviseren over alle mogelijkheden.

 

Kinderen of huisdieren?  Stem je vloerkleed daarop af

Voor gezinnen met kinderen en huisdieren, zijn er aantal zaken om op te letten voordat je een karpet koopt.

 

Geen hoogpolig tapijt

Je kunt beter geen hoogpolig, maar een laagpolig tapijt kiezen. Laagpolige vloerkleden zijn minder dik, waardoor kinderen minder snel struikelen over de rand. Ze zijn beter schoon te houden. Handig bij eventuele ongelukjes en verharing van de hond of kat. Spelen gaat beter op een laagpolig tapijt, omdat de lussen niet zo hoog zijn. En huisdieren haken minder snel in de polen met hun nagels.
 

Een kwalitatief hoogwaardig karpet verdient zich terug

Investeer in een tapijt van een goede kwaliteit, die tegen een stootje kan, en daardoor een langere levensduur heeft. Stevigere garen kunnen ook beter schoongemaakt worden met water en eventueel een (tapijtvriendelijk) schoonmaakmiddel zonder zeep.

Laat u het hele jaar door ons inspireren!
volg ons

lees ook een van de andere blogs

Parket en vloerverwarming: Een bewezen succesvolle combinatie!

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en wil je ontdekken welke mogelijkheden er zijn in combinatie met vloerverwarming? De meeste parketvloeren…

Lees meer

Voor- en nadelen van een PVC vloer

Overweeg je een nieuwe vloer aan te schaffen? PVC (polyvinylchloride) vloeren zijn het onderzoeken waard! Ontdek hun voordelen en overweeg enkele belangrijke punten.…

Lees meer

Ontdek de verschillende plooisoorten voor gordijnen

Ontdek in deze blogpost meer over de verschillende plooisoorten voor gordijnen  

Lees meer