Een nieuwe badkamervloer uitzoeken

De vloer is de basis van elke ruimte. Door het spelen met lijnen, materialen, kleuren en motieven kun je optisch meer ruimte creëren. Zowel in de lengte als de breedte. Zo kun je kleinere ruimtes zoals de badkamer groter laten lijken. Over het algemeen geldt: hoe lichter de vloer, hoe lichter en groter de ruimte lijkt. De badkamer is een plek waar comfort en sfeer extra belangrijk zijn. Na een lange werkdag wil je hier ontspannen kunnen douchen of baden. De badkamervloer moet aan behoorlijk wat eisen voldoen: tegen een stootje kunnen, waterbestendig zijn, warm aanvoelen en niet glad worden. De specialisten van VloerenCentrale adviseren je graag over alle mogelijkheden, zodat je de perfecte badkamervloer voor jouw gezinssituatie kiest.

 

De juiste badkamervloer kopen

De badkamervloer krijgt het nodige te verduren, zeker bij gezinnen met kinderen. Denk bijvoorbeeld aan vocht (water dat uit het bad spettert), kalkaanslag, temperatuurverschillen, ongelukjes rondom de wc en vlekken door badolie en badzout. Niet elke vloer is hier even goed tegen bestand. Daarnaast moet de vloer in veel gevallen met vloerverwarming te combineren zijn. Zodat je voeten niet ‘bevriezen’ na het douchen of tijdens een bezoek aan de wc ’s nachts.

 

Volop keuze in badkamervloeren  

Je kunt in de badkamer kiezen voor tegels op de muur en vloer, maar er zijn nog genoeg andere mogelijkheden. VloerenCentrale heeft een uitgebreide collectie waterbestendig laminaat en pvc, die zonder problemen in vochtige ruimtes gelegd kunnen worden. Sommige leggen echt hout of parket in de badkamer, het is mogelijk met de juiste behandeling, maar het blijft spannend. Wij raden het niet aan.

 

 

Waterbestendig laminaat of pvc

Met een waterbestendige pvc vloer of laminaatvloer van VloerenCentrale loop je geen risico op het loskomen van de toplaag of andere problemen door vocht, bij normaal gebruik van de badkamer, een goede ventilatie en een zo constant mogelijke temperatuur in de ruimte. Daarnaast zijn onze vloeren hygiënisch, duurzaam, onderhoudsvriendelijk, antislip en brandwerend. En de combinatie met vloerverwarming is mogelijk. Zowel laminaat als pvc is verkrijgbaar in trendy kleuren en mooie motieven. In onze showroom zijn vele vloeren te bekijken in daglicht, geeft toch een ander beeld dan op een scherm. De meeste vloeren zijn direct uit voorraad leverbaar.

 

Pvc: ijzersterk, veelzijdig en onderhoudsvriendelijk

Pvc vloeren zijn populair. Ze zijn praktisch, onderhoudsvriendelijk en kunnen in bijna elke ruimte gelegd worden. Eén van de grootste voordelen is dat een pvc vloer waterbestendig is. Ook is pvc geluiddempend, waardoor de akoestiek verbetert in een holle ruimte als de badkamer. Allerlei toffe kleuren en dessins zijn mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor een pvc vloer met een natuurlijke houtlook, een stoere betonuitstraling, stijlvol visgraat pvc of een klassiek marmerdessin in de badkamer. VloerenCentrale heeft de grootste collectie pvc vloeren op voorraad.

 

Eigenschappen pvc

 • Sterk en lange levensduur
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Makkelijk in onderhoud
 • Ruime keuze in natuurlijke en stoere dessins, kleuren en voelbare structuren
 • Waterbestendig
 • Weinig contactgeluid en geluiddempend
 • Goed te combineren met vloerverwarming
 • Warm en comfortabel
 • Verschillende legmethoden mogelijk: lijmen, kliksysteem en loose lay
 • Sommige pvc vloeren zijn krasgevoeliger
 • Trendy legpatronen mogelijk, zoals de visgraat, hexagon en Hongaarse punt
 • Pvc is een lastig afbreekbare kunststof, kan schadelijk zijn voor de natuur

 

Laminaat: slijtvast en warme uitstraling van hout 

Laminaat heeft een harde toplaag, is duurzaam en krasbestendig. Het zorgt in elke ruimte voor een stijlvolle, natuurlijke uitstraling. Juist in de badkamer tussen alle tegels en het sanitair komt de warme houtsfeer extra tot zijn recht.

Laat u het hele jaar door ons inspireren!
volg ons

lees ook een van de andere blogs

Parket en vloerverwarming: Een bewezen succesvolle combinatie!

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en wil je ontdekken welke mogelijkheden er zijn in combinatie met vloerverwarming? De meeste parketvloeren…

Lees meer

Voor- en nadelen van een PVC vloer

Overweeg je een nieuwe vloer aan te schaffen? PVC (polyvinylchloride) vloeren zijn het onderzoeken waard! Ontdek hun voordelen en overweeg enkele belangrijke punten.…

Lees meer

Ontdek de verschillende plooisoorten voor gordijnen

Ontdek in deze blogpost meer over de verschillende plooisoorten voor gordijnen  

Lees meer